Monday, April 28, 2008

Paip Pecah?

Salaam.....

Rasa macam dah lama betul tak masuk blog. Miss pulak rasanya. Busy memanjang...or may be saja buat2 busy....I don't know ....
Sekarang cuti semester, students cuti, so we have more time for ourselves. anything yang pending before, sekarang boleh proceed. tapi still tak cukup masa, entah bila nak cukup masa.
I have found new interest lately, feel like doing something on GIS in Public health. Tapi GIS need time to learn. Mengingatkan bab2 ni, I remember a friend yang jadi lecturer GIS kat USM. rasanya kena pergi berguru dengan dia dulu.
Hari ni, paip kat rumah pulak pecah...time macam ni, husband tak de kat rumah, rasa pressure yang amat. nak kena panggil plumber la...etc..etc...boring nya. kalau le dulu belajar bab2 pasang paip ni...senang le sikit. That's why rasanya, kena ada certain skills yang tak belajar kat universiti tetapi diperlukan dalam kehidupan seharian.....contoh? banyak tak terkira, sendiri mau tau apa nak belajar...

1 comment:

::AMIN:: said...

teringt plak kat subjek kemahiran hidup kt sekolah dulu.bljr jgk psl paip2 ni.. xpe.pagi2 esok,nk g skul melawat cikgu.rindu.. ;p